2 Nisan 2021 Cuma

Etsy nedir, Nasıl çalışır.



 Etsy

 Etsy, başka yerde bulması zor, farklı ve orjinal ürünlere odaklanan, fabrikasyon ürünler yerine el yapımı ürünler yapan küçük işletmelerin ,ev atölyelerinin ve sanatsal çalışmalar yapanların satış yaptığı tanınmış büyük bir alış veriş sitesi.

ABD merkezli ve bir çok ülkeden satıcı ve müşteri kabul eden Etsy'ye   https://www.etsy.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.

 Etsy'de ne satabilirsiniz? 
 Etsy ürünlerini bazı temel kategorilere göre ayırır:
 Takı ve Aksesuarlar - Jewelry & Accessories : Kolyeler, küpeler, bilezikler, ayrıca çantalar ve cüzdanlar.

 Giyim ve Ayakkabı - Clothing & Shoes : Elbiseler, tişörtler,çeşitli kıyafetler ve ayakkabılar gibi.

 Ev ve Yaşam - Home & Living : Minder, vazo, kilim, yatak takımı, banyo ürünleri ve evcil hayvan malzemeleri gibi ürünler.

Düğün ve Parti - Wedding & Party : Parti malzemelerinden düğün dekorasyonlarına ve kişiselleştirilmiş hediyeler gibi ürünler.
Oyuncaklar ve Eğlence - Toys & Entertainment : Her çeşit oyuncak, kitap, müzik aletleri ve diğer eğlenceli el sanatları.

 Sanat ve Koleksiyon - Art & Collectibles : Baskılar, fotoğrafçılık, resimler ve diğer sanat türleri

 El Sanatları Malzemeleri ve Araçları - Craft Supplies : Kendi benzersiz eşyalarınızı veya ürünlerinizi yapmak için kullanılan her şey.

Vintage : 20 yaşın üzerindeki önceden sahip olunan öğeler.
Ürünler, el yapımı, vintage veya bir el işi yapımında kullanılacak malzeme olmalıdır.
Etsy’de satılmaya uygun olması için eski ürünlerin en az 20 yaşında olması gerekir. Fikri mülkiyet politikalarını ihlal eden maddeler konusunda da kısıtlamalar vardır ve yeniden satılmasına da izin verilmez.
 Hediyeler - Gifts : Bu bölüm yeni eklendi, hediyelik olarak eklenmiş ürünleri kadın için, erkek için, çocuk için, evcil hayvanlar için , kişiye özel ve fiyatı 30 dolar altı hediyeler olarak gruplandırılmış.

Etsy'nin ana fikri şu ;
 Elişi ürünleri kendimiz tasarlıyoruz kendimiz üretiyoruz ya da bunları birlikte yaptığımız kişiyi dükkanımıza üye olarak ekliyoruz.
 Aynı ürün iki ayrı dükkanda satılamıyor. Başkasına ait tasarım ve fotoğrafı telif hakkını almadan kullanmamız yasak.
 Sadece vintage (eski eşyalar ) ve craft supply ürünleri (el işi malzemeleri ) kendimiz yapmak zorunda değiliz.

Etsyde başkasından aldığınız el yapımı ürünleri satamıyorsunuz,yapanlardan alıp çeşit çeşit satayım derseniz olmuyor. Etsy sonunda durumu fark ederse bunları sizin yaptığınızı kanıtlamanızı isteyebiliyor kanıtlayamazsanız dükkanınızı kapatabiliyor.
 Tasarımı size ait olmak şartıyla ile ürünü başka bir yerde hazırlatabiliyorsunuz ama "bu ürünü ben tasarladım şu atölyede yaptırdım " mealinde açıklamayı dükkanınızdaki ilgili yerlere yazmanız gerekiyor. 
Ürün listelerken "üretim ortağı " kısmına bu bilgileri giriyoruz. Bunların hepsini birlikte uygulayıp göreceğiz, şimdilik kısa bir özet olsun.

 Etsy eklediğiniz her ürün için vergi ile birlikte 0,20 dolar ücret alır ve eklediğiniz ürün 4 ay aktif kalır ,süre sonunda hala satılmadıysa tekrar 0,20 dolar verip yenilemeniz gerekir. Bunun yanında, Etsy satılan her üründen yüzde 5 oranında komisyon alır.

Etsy'ye üye olmak hiç de zor değil, herhangi bir sitenin üyelik kaydını nasıl yapıyorsanız öyle üye olabiliyorsunuz.
Bununla birlikte, Etsy'ye kayıt olurken yaygın olarak davet linki ile kayıt olmak tercih ediliyor.
 Yeni başlayalar için Etsy'nin "Free listing " uygulaması büyük bir avantaj. 
Etsydeki tüm dükkan sahipleri davet linki oluşturabiliyor. 
 Herkesten davet linki isteme imkanınız var.
Bu davet linki ile Etsy'ye kayıt olup dükkan açtığınızda ilk 40 ürün için hiç bir ücret ödemiyorsunuz. İnsanı çok mutlu eden bir hediye :)
 Elişi ürünlerinizi Etsy'de pazarlamak korktuğunuz kadar zor değil. Kendi ürünlerinizi yurt dışındaki müşterilere ulaştırabilecek en kolay ve en masrafsız yol diyebilirim.
Dükkan açmak ve ilk 40 ürün eklemek için ücret ödemeyeceksiniz, satış yapmadığınız halde herhangi bir ödeme yapmanıza gerek olmayacak. 
 Dilerseniz dükkanı istediğiniz zaman , hiç bir ücret ödemeden kapatabilirsiniz. 
 Yaptığınız işlerin satılıp satılmadığını görmek için hiç bir risk almadan deneyebilirsiniz.


 Hadi açalım şu dükkanı, daha çoook işimiz var ...