2 Haziran 2019 Pazar

Frequently asked questions - Dükkanımıza Sıkça Sorulan Sorular ekliyoruz

Düzenleme yapabilmek için ilk önce Edit shop ayarlarına giriyoruz.  

More information -
Bu bölümde, FAQs yani  Sık sorulan Sorular ekleme alanı verilmiş.Dükkanımıza, ürün, satış,sipariş,ürün postalama gibi  konularda müşterilerin genel olarak öğrenmek isteyecekleri noktaları soru cevap şeklinde ekleyebiliyoruz.
Frequently asked questions bu başlık altında  şöyle yazıyor.Information in your FAQs may not contradict Etsy's policies or your own shop policies.
Anlamı: Sık sorulan Sorular SSS’lerinizdeki bilgiler Etsy’nin politikalarına veya kendi mağaza politikalarınıza aykırı olmamalı.
Soru ve cevap tarzında hazırladığımız bilgilendirmeleri eklemeye hazır olduğunuzda, Edit shop modundayken More information yani 'Daha fazla bilgi' bölümündeki + Add an FAQ  yani 'SSS Ekle' butonunu tıklıyoruz.


+ Add an FAQ butonunu tıkladığımızda aşağıdaki pencere açılıyor. Question başlıklı açılır menüyü tıkladığımızda 5 tane hazır soru başlığı ve en altta Custom yani özel soru yazma seçeneği karşımıza geliyor.
  Hazır verilen başlıkları kullanabileceğimiz gibi custom seçerek kendi cümlelerimizi yazabiliriz. Custom seçeneğine tıklayıp açılan Question yazı kutucuğuna, başlık ya da soru şeklinde konuyu yazıyoruz.
Burada 300 karekter sınırı var.
 Answer yazı kutucuğuna konu detaylarını yazıyoruz. Bu alanda 750 karekter sınırımız var. İşimiz bittiğinde Save butonunu tıklayıp kaydediyoruz.

  Frequently asked questions yani Sık sorulan sorular bölümünde, müşterilere çalışma biçimimiz ile ilgili kısa ve öz bilgiler verebiliriz.
 Müşterinin merak edebileceği konuları, cevaplarıyla birlikte buraya sıraladığımızda herkese aynı bilgileri tekrarlamaktan da kurtulmuş oluruz.
 Sık sorulan sorular 10 tane ile sınırlı, biz buraya herhangi bir şey yazmadıkça bu bölüm görünür olmaz. Burayı doldurduğumuzda dükkan ana sayfasının en sonunda aşağıdaki resimdeki gibi More information adı altında görünür.
 More information bölümünün ilk başında son güncelleme tarihi bulunur. Burayı sık sık düzenleyip tarihi güncel tutarsak ,müşteriye bu bilgilerin de güncelliğini göstermiş oluruz. 



  More information'da bulunan bilgiler Shop policies yani Dükkan politikaları anlamına gelmez.

 Bir uzlaşmazlık halinde Etsy için geçerli olan Shop policies bölümünde belirlediğimiz kurallardır. Burada yazılanlar sadece Shop policies bölümünde koyduğumuz kuralları açıklayıcı manada olmalı. İki tarf birbiriyle uyumlu olmalı.