2 Nisan 2021 Cuma

Adım adım Etsy dükkan açılışı, gerekli malzemeler :)

 Evet, düşündük taşındık sonunda Etsy dükkanımızı açmaya karar verdik :)
 Şimdi nelere ihtiyacımız var sayalım

1-  Etsy dükkanımız için güzel bir isim.
 İlk başta söyleyeyim bütün isimleri almışlar :)
İsim seçtiyseniz ve kimse almamışsa ne mutlu size. Henüz kararsızsanız kısa bir şey olmasına dikkat edin.Türkçe harf karekterleri olmayan,telaffuzu kolay çok uzun olmayan bir isim bulmaya çalışın.
 Seçtiğiniz ismin başkasına ait bir firma adı olup olmadığından ve İngilizce ya da başka bir dilde kötü anlama gelmediğinden emin olmak için google'da arama yapmayı ihmal etmeyin.

Seçtiğiniz ismin Etsyde kullanılıp kullanılmadığına bakmak için isterseniz https://www.etsy.com/search/shops adresine gidin buradan "Browsing all shops" kısmında dükkana vereceğiniz ismi yazıp aratın. İçinde sizin aradığınız ismin geçtiği dükkanlar çıkacak.Sizin istediğiniz alındıysa buradan bulursunuz.



Daha kestirmeden bulmak isterseniz, aşağıdaki linkin devamına aralık vermeden ,almak istediğiniz dükkan ismini yazın, internette aratın .
https://www.etsy.com/shop/
 Varsa dükkan çıkar. "Uh oh! Sorry, the member you are looking for does not exist."uyarısı çıktıysa,henüz  alınmamıştır, yaşasın :) Hemen not edin

2- Kayıt olmak için e-posta adresi
En iyisi Gmail adresi edinmek ,dükkanınız için özel bir e-posta adresi alın ,böylece Etsyden gelen bildirimler kişisel mesajlarınız arasında gözden kaçmaz.

3- Ürün resmi. Kayıt aşamasında Etsy bir adet ürün eklememizi isteyecek. Bunun için en az bir ürün resmi ve şimdilik kısa bir ürün açıklaması yazıp kenara koyalım.

4- Kayıt için adres bilgileri. Girilecek adresi bir kenara yazın hızımız kesilmesin.

5- Kredi kartı bilgileri. Etsy'ye ödemelerimizi yapmak için sizin adınıza bir kredi kartı eklememiz gerekiyor. Kart no, cvc no, son kullanım tarihi bilgileriniz kenarda dursun.

 Çoğu bankanın sanal kart uygulaması var, bunlar gerçek kart kullanmaktan daha güvenli. Ben Garanti sanal kart kullanıyorum hem Etsy kabul ediyor hem internet alışverişlerinde sorunsuz kullanıyorum.
  Etsy eklediğimiz kartın uygunluğunu kontrol etmek için çok ufak bir miktar para çekiyor ,fark etmezsiniz bile.

 6- Dükkan açılışı sırasında, Etsy payment kaydını da yapmamızı istediği için geçerli bir kimlik fotoğrafı, TL cinsi olan banka hesap bilgileri, İBAN no ve bankanıza ait SWIFT BIC kodu bilgilerini alıp öyle başlayın.Bunları yazmanız gerekecek.

7- Etsy'ye kayıt için davet linki . Sizin için bir davet linki hazır merak etmeyin :)